Koszyk:
0.00 zł
Do kasy koszyk

Wina z Portugalia

Wina Nasze najlepsze wina pochodzące z Portugalia.

Coroa d'Ouro Tinto
czerwone, wytrawne, Portugalia
30.00
Wino o głębokim, rubinowym kolorze, aromat pełny, owocowy. Dobrze zbudowane, aromatyczne i eleganckie. Idealne do dziczyzny, wszelkiego rodaju serów i grilla.
Zobacz więcej
Coroa d'Ouro Branco
białe, wytrawne, Portugalia
30.00
Wino o jasnozłotym kolorze. Zapach owocowy z nutą tropikalną. W smaku świeże, o dobrze zbalansowanej kwasowości, długie. Polecane jako aperitif jak również jako towarzysz serów, ptactwa, ryb, owoców morza.
Zobacz więcej
Pocas Reserva Branco
białe, wytrawne, Portugalia
49.00
Wino leżakowane z beczkach z francuskiego dębu. Kolor słomkowo żółty. Aromat z nuta kwiatową i cyrusową. W smaku orzeżwiajace, owocowe z wyczuwalna delikatnie beczką. Niezwykle długie i eleganckie. Wspaniały towarzysz ryb oraz wszelkich dań z owocami morza i drobiu.
Zobacz więcej
Pocas Reserva Tinto
czerwone, wytrawne, Portugalia
88.00
Wino z 40-60-letnich krzewów, dojrzewające przez 12 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego dębu. Kolor głębokiej czerwieni, aromat ciemnych wiśni, wanilii i przypraw. Wino w pełni zbudowane, aksamitne z dobrze zintegrowaną kwasowością. W smaku przewaga wiśni, nuta wanilii i przypraw. Idealne do wszystkich mięs i dań z dziczyzny oraz serów.
Zobacz więcej
Pocas Porto white
białe, słodkie, Portugalia
46.00
Wino z 10-20-letnich krzewów. Dojrzewa 3 lata w drewnianych beczkach, a następnie mieszane są wina z różnych zbiorów i filtrowane na zimno. Kolor słomkowo żółty, aromat świeży, cytrusowy oraz tropikalnych owoców ananasa i banana. W smaku dobrze zbalansowane i wyrafinowane, łagodne, z długim finiszem. Doskonałe jako aperitif. Podawać schłodzone (10ºC) z łagodnymi serami, suszonymi owocami, migdałami i oliwkami.
Zobacz więcej
Pocas Porto Pink
różowe, słodkie, Portugalia
61.00
Wino z 10-20-letnich krzewów, dojrzewające w stalowych kadziach. Kolor różowy, przyjemnie owocowy aromat wiśni i malin. W smaku świeże, łagodne, lekkie i bardzo owocowe. Podawać schłodzone (10-12ºC) lub z lodem. Pasuje do kanapek, mrożonych deserów i mieszanych owoców.
Zobacz więcej
Pocas Porto Ruby
czerwone, słodkie, Portugalia
46.00

Wino z 10-20-letnich krzewów, dojrzewa 3 lata w drewnianych beczkach, a następnie mieszane są wina z różnych zbiorów. Kolor czerwony, bogaty aromat dojrzałych owoców. W smaku mocne i w pełni zbudowane, z długim i trwałym finiszem. Podawać w temp. 18ºC z owocowymi ciastami, suszonymi owocami, deserami i łagodnymi serami.

Zobacz więcej
Pocas Porto Tawny
czerwone, słodkie, Portugalia
46.00
Wino z 10-20-letnich krzewów, dojrzewa 3 lata w drewnianych beczkach, a następnie mieszane są wina z różnych zbiorów. Kolor średnio brunatny. Aromat to połączenie owocowości młodego wina z aksamitnością i drzewnym zapachem starszego wina. W smaku miękkie, lekkie i dobrze zbalansowane. Podawać w temp. 18ºC jako wino deserowe lub nieco schłodzone jako aperitif. Doskonałe do serów, ciast, orzechów, suszonych owoców, deserów i słodyczy.
Zobacz więcej
Pocas 10 years Old Tawny Porto
czerwone, słodkie, Portugalia
61.00
Wino z 20-40-letnich krzewów. Mieszanka najwyższej jakości win Porto dojrzewających w dębowych beczkach, których średnia wieku wynosi 10 lat. Kolor brunatny, drzewny aromat suszonych owoców i rodzynek. Wino w pełni zbudowane, nieodparte i złożone, z długim finiszem suszonych śliwek.. Podawać w temp. 17ºC lub nieco schłodzone. Idealne do serów, ciast, słodyczy, orzechów i lekkich puddingów.
Zobacz więcej
Pocas LBV2011 Porto
czerwone, słodkie, Portugalia
48.00
Wino z 40-60-letnich krzewów. Dojrzewa w drewnianych beczkach nie mniej, niż 4 lata, a następnie w butelkach. Kolor głęboko rubinowy, aromat intensywny z nutami balsamicznymi oraz czarnych owoców (wiśni i jagód). W smaku w pełni zbudowane, owocowe z odrobiną mentolu. Jedwabiste i eleganckie taniny w długim finiszu. Podawać w temp. 18ºC lub nieco schłodzone. Doskonałe do kremowych serów, czekolady i dziczyzny. Bez filtracji może tworzyć się osad, dlatego rekomenduje się wcześniejsze dekantowanie.
Zobacz więcej
Astrolabium Vinho Verde
białe, wytrawne, Portugalia
22.88
Wino o krystalicznej z zieloną nutą barwie. Aromat intesywnny z dominacją owoców tropikalnych i akcentem kwiatowym. W smaku owocwe, świeże, gładkie na końcu. Idelane do kuchni sródziemnomorskiej, chińskiej oraz jako aperitif. Podawać schłodzone.
Zobacz więcej
Xadrez
Xadrez0.75
białe, wytrawne, Portugalia
23.47
Tradycyjne szczepy regionu, głównie Loureiro, Arinto. Wino o jasnym żółto zielonym kolorze. Aromat orzeźwiający z przewagą owoców tropikalnych i cytryny. W smaku owocowe, krągłe i orzeźwiające. Lekko musujace.
Zobacz więcej
Casal Garcia
białe, wytrawne, Portugalia
29.48
Wino o delikatnym aromacie, wygładzone i świeże. Wino z długoletnia historią w regionie Aveleda z łatwo identyfikowaną niebieską etykietą, która przedstawia jeden ze wspaniałych haftów z regionu Minho.
Zobacz więcej
Casal Garcia sweet
białe, słodkie, Portugalia
29.48
Wino o kolorze jasno cytrusowym, lekko musujące. Dość intesywny, owocowy smak. Nizezwykle wszechstronne, idealne jako towarzysz owoców morza, ryb jak również intensywnych i słodkich deserów. Niezwykle świeże, polecane dla młodych.
Zobacz więcej
Casal Garcia rose
różowe, wytrawne, Portugalia
29.48
Wino Casal Garcia rose prezentuje się jako czyste, lekkie wino różowe. Jest winem bardzo owocowym, które zdominowane jest przez aromat malin i truskawek. W ustach dominują nuty czerwonych owoców równoważone przez subtelną kwasowość, co daje temu winu ogromną (ponadprzeciętną) świeżość. Solidna struktura wina i lekkie, harmoniczne zakończenie składają się na przyjemne wrażenie. Idealne jako letni aperitif oraz jako towarzysz dań rybnych, owoców morza lub lekkich sałatek. Zalecana temperatura podawania: 8-10 °C
Zobacz więcej
Qunita da Aveleda
białe, wytrawne, Portugalia
38.74
Ściśle kontrolowana temperatura podczas procesu winifikacji powoduje, że wino ma lekko cytrynowy, jasny i czysty kolor. Z smaku wygładzone i delikatne, owocowe, niezwykle orzeżwiajace i lekko mineralne.
Zobacz więcej
Pacato
Pacato0.75
czerwone, wytrawne, Portugalia
26.79
Kolor rubinowy. Aromat młody z dominującymi czerwonymi owocami. Smak owocowy, miękki, z dobrą strukturą i trwały. Pasuje do delikatnie wędzonego mięsa, ryby, pieczonego białego mięsa i mięsa czerwonego.
Zobacz więcej
Monte da Cal
białe, wytrawne, Portugalia
36.90
Kolor cytryny z zielonkawymi tonami. Aromat tropikalnych owoców z nutami kwiatowymi. W smaku owocowe, świeże z trwałym zakończeniem. Doskonałe ze skorupiakami, pieczoną rybą, grillowanym białym mięsem. Podawać w temperaturze 8º C.
Zobacz więcej
Monte da Cal
czerwone, wytrawne, Portugalia
36.90
Leżakowane przez 6 miesiecy w beczkach z francuskiego dębu. Wino o intensywnym kolorze, bardzo skoncentrowane. Wyrafinowane dzięki ciekawemu dobraniu szczepów Trinacdeira, Syrah, Alicante Bouchet i lfrocheiro. W smaku krągłe, wykwintne, korzenne, śliwkowe. Finisz zdecydowanie wytrawny. Idealne do steków.
Zobacz więcej
Monte da Cal Reserva
czerwone, wytrawne, Portugalia
52.99
Wino leżakowane przez 9 miesiecy w beczce z grancuskiego dębu. Kolor niezwyle intesywny z lekkim brązowym tonem. Aromat zdecydowany, owocowy z nutą przypraw. W smaku owocowe, delkatne, dobrze zbudowane, harmonijne z długim końcem. Idealne do dań kuchni śródziemnomorkiej, chińskiej, indyjskiej i afrykańskiej.
Zobacz więcej
Astrolabium
białe, wytrawne, Portugalia
26.49
Wino o barwie cytryny z zielonym połyskiem. W smaku intesywne, z domujacą nutą owoców tropikalnych, cytrusów i limonki. W smaku świeże, eleganckie i harmonijne. Idealne do ryb, kuchni sródziemnomorskiej, chińskiej, indyjskiej i afrykańskiej.
Zobacz więcej
Astrolabium Reserva
czerwone, wytrawne, Portugalia
29.15
Wino leżakowane przez 9 miesiecy w beczce z francuskiego dębu. Kolor intensywnie rubinowy z brązowym przebłyskiem. Aromat zdecydowany, kwiatowy, czerwonych owoców i jagód. W smaku owocowe, delikatne, eleganckie z długim finiszem.
Zobacz więcej
Cabriz
Cabriz0.75
białe, wytrawne, Portugalia
30.66
Ładna kompozycja odmian lokalnych, dla rześkiego wina z gorącej, środkowej Portugalii. Bical daje świeżość przypominającą Riesling, a Encruzado więcej ciała i nuty owoców cytrusowych. To podróż w nieznany zakątek Europy, warto spróbować do warzyw z patelni, kiełbasek, lub słonych przystawek w cieście francuskim.
Zobacz więcej
Cabriz
Cabriz0.75
czerwone, wytrawne, Portugalia
30.66
Leżakuje przez 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Rubinowa barwa i ładny bukiet z wanilią i dojrzałymi owocami. Łagodnie taniczne na podniebieniu. W szczytowej fazie rozwoju.
Zobacz więcej
Cabriz Reserva
czerwone, wytrawne, Portugalia
68.63
Wino o bardzo ciemnym rubinowym kolorze. Zapach wiśni, ziemi i dębowej beczki. W smaku zrównoważone, soczyste z nutami malin i przypraw. Wprost idealne do steków.
Zobacz więcej
Cabriz bruto
białe, wytrawne, Portugalia
36.53
Enolog: Carlos Lucas. Dojrzewanie: Metoda klasyczna, wtórna fermentacja 2 miesiące w temp. 15st. C. Winogrona były odszypułkowane i wyciśnięte w prasie. Następnie poddane fermentacji w stalowych zbiornikach w temp. 20 st. C. Leżakowane przez 12 miesięcy w piwnicy. Przed podaniem w temp. 7st. C. musi być przechowane w temp. 6 st C. Winno być podawane w szkle na wysokiej stopce i dobrej jakości. Bardzo eleganckie, świeże, dobrze zbalansowane
Zobacz więcej
Casa de Santar
czerwone, wytrawne, Portugalia
41.65
Leżakuje przez 4-6 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu, potem przez min. 6 miesięcy w butelce. Łączy krzepką garbnikowość odmiany Touriga, z miękką owocowością. Nuty ciemnych owoców, na podniebieniu niezwykle żywe.
Zobacz więcej
Casa de Santar Reserva
czerwone, wytrawne, Portugalia
101.95
Dojrzewa przez 10-12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, następnie przez 6 miesięcy w butelce. Ładnie dojrzałe, posiada jeszcze kilkuletni potencjał. Aromaty czerwonych owoców, wzbogacone nutami beczkowymi (palona kawa, wanilia, cynamon). Na podniebieniu delikatnie garbnikowe, żywe, dzięki niezłej kwasowości. Eleganckie, z długim finałem. Pasuje szczególnie do czerwonych mięs i twardych serów. Idelane równiez do kuchni sródziemnomorskiej, chińskiej, indyjskiej i afrykańskiej.
Zobacz więcej
Palestra
Palestra0.75
czerwone, wytrawne, Portugalia
30.76
Wino o intensywnym zapachu dojrzałych jagód z przyjemną miękką końcówką. Polecane do pieczonych mięs, wędlin, ryb z rusztu i grillowanych warzyw. Zalecana temp. 16° C . Piękny rubinowy kolor.
Zobacz więcej
Encontro Bical
białe, wytrawne, Portugalia
31.20
Dojrzewanie: Grona są miażdżone z częściowym odszypułkowaniem i fermentacją na naturalnych drożdżach w stalowych kadziach. Przed butelkowaniem wino przechodzi proces winifikacji na filtrach celulozowych, aby zachować strukturę. Jak większość win z DOC Bairrada należy podawać w temp. 8-10 st.C. Uwagi smakowe:Wino o niezwykle świeżym aromacie owocowym z delikatną kwasowością.
Zobacz więcej
Encontro Merlot Baga
czerwone, wytrawne, Portugalia
31.20
Mocne i skoncentrowane wino, ze stopniowo odsłaniającą się owocowością. Do towarzystwa pasuje wędzone mięso, twarde sery lub tłusta ryba.
Zobacz więcej
Quinta de Encontro
białe, wytrawne, Portugalia
35.35
Wino musujące o krystalicznym kolorze, aromat bardzo owocowy z dominacja cytrusów, wyczuwalne orzechy i herbatniki. W smaku owocowe, świeże, delikatne i bardzo eleganckie. Idealne jako aperitif i towarzysz delikatnych rybnych potraw, białego mięsa i deserów.
Zobacz więcej
Quinta do Encontro
różowe, wytrawne, Portugalia
35.35
Wino musujące o aromacie owocowym z wyraźną nutą wiśni, truskawki i malin. W smaku owocowe, eleganckie, zharmonizowane. Idealne do dań kuchni śródziemnomorskiej, chińskiej i jako aperitif.
Zobacz więcej
East India Madeira 3YO
czerwone, słodkie, Portugalia
59.97
Białe słodkie – szczepy: Sercial, Verdelho, Bual i Malvasia (Malmsay). Madera to wulkaniczna wyspa portugalska, leżąca około 1000 kilometrów od brzegów Portugalii i 700 kilometrów od brzegów Afryki. Tu powstaje najbardziej znane, obok porto, wzmacniane wino portugalskie - madera. Jest produkowane ściśle wg tradycyjnej receptury z najlepszych gron. Przed butelkowaniem  poddane procesom leżakowania i starzenia przez 3 lata w beczkach z francuskiego dębu. Złożony, intensywny smak. Idealne  na aperitif, może służyć jako składnik aromatycznych sosów lub być serwowane do deserów i serów.
Zobacz więcej
Porto Ferreira
czerwone, wytrawne, Portugalia
65.87
Produkowane ze starannie selekcjonowanych winogron rosnących w regionie Douro i starzone w dębowych beczkach, ma świeży i delikatny bukiet. Doskonale pasuje do suszonych owoców, deserów owocowych i melona.
Zobacz więcej
Produkt został dodany do koszyka