Wino o pięknym, zdecydowany, rubinowym kolorze. Aromat bardzo intensywny z przewagą wiśni, czarnej porzeczki, truskawki i tabaki. Wino o solidnej strukturze, dobrze skomponowane, z lekką kwasowością i słodkimi taninami, na końcu zdecydowanie owocowe. Idealne do czerwonych mięs, steków, serów
Wino dobrze zbalansowane, eleganckie, gładkie, w ustach delikatne i pełne. W smaku subtelnie mineralne z nutą owoców tropikalnych, moreli, melona, ananasa i papaji. Przyjemna kwasowość i nuta świeżej limonki zapewnia długą i trwałą końcówkę. Podawać dobrze schłodzone w temp. 9-11 st C
Wino o pięknym intensywnym rubinowym kolorze. Uwodzi aromatem świeżych owoców śliwki, czarnej jagody i figi oraz nutami ziołowymi. Słodkie garbniki nadają charakter temu winu. Dobrze zbalansowane z przyjemnym końcem. Podawać w temp. 14-16 st C.
Wino o barwe jasnożółtej z delikatnymi zielonymi refleksami. Niezwykle świeże i eleganckie z wyczuwalnymi aromatami grapefruita, gruszki, kwiatów i owoców tropikalnych a zwłaszcza ananasa. W smaku delikatne i świeże dzięki znakomitym połączeniu delikatnej słodyczy i dębowej beczki. Zalecana temperatura serwowania 9-11 °C. Znakomite do drobiu, ryb i owoców morza.
Lśniące, żywe, jasne wino w kolorze truskawki. Nos grejpfruta, truskawek, guarany i nasturcji pieprzowej pobudza zmysły. Wytrawne wykończenie owoców jagodowych na podniebieniu wypełnia usta.
Niezwykle aromatyczne wino o rubinowym kolorze z lekkim odcieniem fioletu idealnie oddaje gorący klimat Chile. W ustach intensywnie owocowe z przewagą czarnej porzeczki, świeże z delikatną nutą mięty i garbników. Idealne do serwowania wraz z czerwonymi mięsami, potrawami z grilla, pieczonym ptactwem oraz dojrzałymi serami.
Wino chilijskie z regionu Central Valley, wytrawne, skomponowane ze szczepu Merlot. Wino o głębokiej i pięknej rubinowej barwie. Aromat suszonych owoców a w szczególności śliwek i fig. Bukiet bardzo złożony od delikatnego zapachu beczki do aromatów świeżych żurawin i wiśni. Dobrze zbalansowane słodkie taniny dodają charakteru i uprzyjemniają degustacje. Serwować w temperaturze 16-18 °C. Doskonale komponuje się z daniami z drobiu, tłustymi rybami i pastami, chociaż można je również pić jako samo lub jako dodatek do serów.
Wino o jasnozłotej barwie, świadczącej o wysokiej jakości wina. W smaku kusi naturalną kwasowością , idealną równowagą i delikatną strukturą w połączeniu z aromatami owoców cytrusowych i akcentów ziołowych oraz mineralnych. Podawać w temp. 9-11 °C.
Wino o pięknym, czystym, truskawkowym kolorze połączonym z aromatami malin, truskawek, maracui, guawy i nasturcji . W smaku odczuwalne owoce granatu, truskawek i malin. Wino znakomicie odświeżające w czasie upałów. Podawać w temp. 9-11 °C. Doskonałe jako aperitif, do sałatek i deserów owocowych.
Intensywny rubinowy kolor wina łączy się z aromatami jeżyn, kakao, nutą mięty i drzewa cedrowego. W smaku delikatne taniny i nuty owocowe długo utrzymujące się w ustach. Podawać do delikatnych potraw mięsnych w temperaturze 16 °C.
Legendy mówią, że w rejonach podgórskich Andów, ziemi gdzie rosną słynne lasy gatunku Araukarii chilijskiej, rdzenni mieszkańcy Chile- Araucanos - od wieków zbierali cenne owoce Pehuen, zwane tez "górskim chlebem". Nazwa naszego wina pochodzi własnie od tutejszych lasów. Charakteryzuje się miękkim, zółto-zielonkawym kolorem i eleganckimi aromatami kwiatów i cytrusów. To rzeskie wino idelanie nadaje się do deserów i jako aperitif. Podawać schłodzone.
Legendy mówią, że w rejonach podgórskich Andów, ziemi gdzie rosną słynne lasy gatunku Araukarii chilijskiej, rdzenni mieszkańcy Chile- Araucanos - od wieków zbierali cenne owoce Pehuen, zwane tez "górskim chlebem". Nazwa naszego wina pochodzi własnie od tutejszych lasów. Wino Arauco wytworzono z winogron szczepu Sauvignon Blanc. To nowy świat win chilijskich z doliny Mule charakteryzuje sie intentywnym, cytrusowym, owocowym smakiem. Na podniebieniu jest świezy i lekki. Pasuje do skorupiaków, owoców morza i jako aperitif..
egendy mówią, że w rejonach podgórskich Andów, ziemi gdzie rosną słynne lasy gatunku Araukarii chilijskiej, rdzenni mieszkańcy Chile- Araucanos - od wieków zbierali cenne owoce Pehuen, zwane tez "górskim chlebem". Nazwa naszego wina pochodzi własnie od tutejszych lasów. Ciepłe i długie lato pozwala na zbiór winogron szczepu Cabernet Sauvignon w kwietniu. Wino charakteryzuje sie rubinową barwą, aromatami dojrzałych sliwek i czeresni. w trunku można wyczuć delikatne nuty podpalanego drewna. Zaleca sie podawać z daniami z czerwonych mięs i serami.
Wino o brylantowo zielono-żółtym kolorze. Aromat intensywny z przewagą cytrusów i zielonego jabłka. W smaku cytrusowe i kwiatowe. Bardzo orzeźwiające. Idealne do owoców morza, grillowanych krewetek, ostrych zup i ryb. Dobrze kompnuje się z kozimi serami i fetą. Serwować w temp. 12 °C
Głęboka, przejrzysta barwa z intensywnym aromatem dojrzałych czerwonych owoców, wiśni, malin, kawy i nutą pieprzu. W smaku bardzo eleganckie, z nutą przypraw, czekolady, śliwki. Doskonały towarzysz grillowanych mięs, twardych serów, drobiu, czerwonych mięs i makaronów. Sugerujemy spożywać w temp. 18 °C.
Ten wspaniały owocowy Chardonnay ma soczysty smak bananów, brzoskwiń i dojrzałych owoców. Idealnie zrównoważona kwasowość. Doskonałe jako aperitif, pasuje do ryb i sałatek, idealne na piknik.
Ten niezwykle owocowy Cabernet Sauvignon ma soczysty smak czarnej porzeczki i wiśni. Bukiet intensywny i bardzo złożony. Łagodna słodycz połączona jest z nutą taniny. Idealne na każdą okazję, zwłaszcza do kanapek, makaronów, indyka i cielęciny. Można zaproponować jako aperitif. Podawać w temp. pokojowej.
Wino o przepięknej barwie głębokiego rubinu z odcieniami fioletu. Niezwykle intensywne z wyczuwalnymi aromatami czarnej i czerwonej porzeczki. W smaku pełne, owocowe z delikatnymi taninami. Pełne z delikatną kwasowością. Idealne do picia jako młode. Polecane szczególnie do indyka i cielęciny.
Młode wino w kolorze żółtym z zielonymi odcieniami. W nosie intensywne tropikalne owoce z dużą ekspresją i złożonością. Świeże, średnio zbudowane, z dużą ilością cytrusów i owoców tropikalnych połączonych z przyjemną kwasowością.
Kolor głęboko rubinowy z odcieniami fioletu. W nosie intensywna czekolada i dużo czarnych i czerwonych porzeczek. W ustach soczyste owoce z miękkimi taninami. Doskonałe młode wino, ale będzie też dobrze się starzało. Świetne z dziczyzną, czerwonym mięsem w sosie oraz mięsami z grilla.
To wino pochodzi z winnic w dolinie Loncomilla, jednego z najlepszych rejonów winiarskich w Chile, gdzie grona dojrzewają powoli osiągając maksimum ekspresji.
Lśniący, żółty kolor. Aromat ananasa, banana i opiekanych migdałów. W smaku wino okrągłe, z dobrą strukturą. Dobra równowaga pomiędzy dębem i owocami, z długim, kremowym zakończeniem. Doskonałe do ryb i owoców morza, wędzonego łososia, kaczki, gęsi. Podawać w temp. 12ºC.
Kolor jasnoczerwony z tonem purpury, aromat czarnej porzeczki i śliwek, W smaku delikatne, z przewagą czerwonych owoców i przypraw. Wspaniałe z białymi i czerwonymi mięsami, wszelkimi serami. Idealne do steków, schabowych. Zaleca się otworzyć na godzinę przez spożyciem.
Piękny fioletowy kolor, niezwykle świeże, aromat owoców i czekolady. W smaku pełne, dobrze zbudowane i krągłe. Pasuje do grillowanego mięsa, gulaszu, steków, cielęciny i wyrazistych serów.
Intensywnie owocowe z nutami dębu. Doskonała wanilia i ananas. W smaku połączenie naturalnej świeżości owoców i kremowej beczki. Idealne do wędzonej szynki, pieczonej kaczki, ryb i owoców morza. Podawać w temp. 12ºC.
Kolor rubinowej czerwieni. Wino świeże z pikantnymi i kwiatowymi niuansami. Aromat dojrzałych, czerwonych owoców z subtelną nutą kwiatów i ziół. W smaku dojrzałe taniny, dobra trwałość i nuty świeżych, dojrzałych owoców. Doskonałe do pieczonych żeberek jagnięcych, makaronów i gulaszu. Podawać w temp. 18ºC.
Leżakowane przez 9 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Bardzo owocowe, orzeźwiające z delikatną kwasowością. Doskonałe do grillowanego drobiu, lekkich dań z wieprzowiny, świeżych owoców morza oraz makaronów z parmezanem.
Winogrona pochodzą z limitowanej produkcji, której źródłem jest San Cayetano w Maule Valley. Charakterystyczne dzięki aromatom czarnych porzeczek i intensywności. Wino jest leżakowane przez 14 miesięcy w jednorocznej beczce z francuskiego dębu. Ten intensywny Cabernet Sauvignon pachnie czarnymi owocami, tytoniem, przyprawami i miętą. To bogate, eleganckie wino pasuje znakomicie z grilowanym mięsem i pieczeniami.
Leżakowane przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu , Wino o głęboko rubinowym kolorze z lśniącym refleksem, intensywne z aromatami dojrzałych owoców dzikich jagód i pieprzu, dobrze zbalansowane, z przyjemną kwasowością. Równowaga pomiędzy subtelną kwasowością a przypaloną strukturą zachowana dzięki dębowej beczce daje lekką kremową strukturę z niuansami przypalonego dębu. Doskonałe z zakąskami, makaronami, cielęciną, białym mięsem i kanapkami.
Leżakowane przez 14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Wyczuwalna delikatność, korzenie, pieprz, słodkie toffi, dojrzałe owoce jagód dobrze zbalansowane z waniliowym zapachem beczki. Dzięki owocowym aromatom doskonale pasuje do wielu potraw. Zalecane z tradycyjnymi daniami mięsnymi, baraniną lub lazanią.
Leżakowane przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Wino o ogromnym wdzięku z aromatem poziomek z długim końcem. Wyczuwalna wanilia, kawa, Dzięki długiemu leżakowaniu doskonałe zbalansowane i głębokie w smaku.
Leżakowane przez 18 miesięcy beczce z francuskiego dębu. Ten wygładzony, wytworny, elegancki w bordowskim stylu Cabernet przyciągnie entuzjastów win z Bordeaux. Z niezaprzeczalnym akcentem przypraw i przypalenia wynikającym z francuskiego dębu ale również z esencją wiśni, czarnych porzeczek, skóry i dobrej gleby. Delikatne taniny i wygładzenie, dają możliwość przyjemnego finiszu. Doskonałe jako dodatek do kaczki, jagnięciny, grilla i serów.
To unikatowe wśród chilijskich wino najlepiej odzwierciedla wspaniałość klimatu i warunków do uprawy winogron w regionie Maule Valley. Skoncentrowane, uwydatnia aromaty czarnej porzeczki, przypraw, czarnego pieprzu, ziół i palonego dębu, wyczuwalne delikatne taniny. W smaku wyczuwalna delikatna słodycz, finisz łagodny. Leżakowane 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Wino wytworzone ze specjalnie selekcjonowanych gron pochodzących z El Carmen Estate. Dojrzały, pełen czarnej porzeczki Cabernet doskonale komponuje się z ze śliwkowym Carmenere czego efektem jest bardzo soczyste, dobrze zbudowane wino o przepięknym aromacie czarnych i czerwonych owoców. Leżakowane przez 8 miesięcy w dębowej beczce. Doskonałe do ciężkich czerwonych mięs, past, steków i dań z sosami. Zaleca się otworzyć na 1 godzinę przed posiłkiem. Serwować w temp. 16 °C.
Wino bardzo dojrzałe i dobrze zbudowane, o aromacie przypraw, kawy i czekolady. W smaku delikatne i pełne, zdecydowanie owocowe. Leżakowane przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu dzięki czemu jest doskonale zbalansowane, pełne i bardzo intensywne. Doskonałe do potraw z grilla, pikantnych dań i sera.
Wino leżakowane przez 16 miesięcy w dębowej beczce. Barwa intensywnie fioletowa. Aromat niezwykle elegancki, z przewagą jagód, delikatnych przypraw, wanilii, czarnego pieprzu i nuty kawy. Dobrze zbalansowane, dojrzałe, niezwykle owocowe. Długi i zdecydowany finisz. Idealne do czerwonych mięs, steków, serów.
Głęboka, przejrzsyta barwa z intensywnym aromatem dojrzałych czerwonych owoców, wiśni, malin, kawy z dotykiem pieprzu. W smaku bardzo eleganckie z nutą przypraw, czekolady i śliwki. Doskonały towarzysz grillowanych mięs, twardych serów, drobiu, czerwonych mięs i makaronów. Sugerujemy spożywać w temp. 18 st C.
Wino o brylantowo- zielono- żółtym kolorze. Aromat intensywny, z przewagą cytrusów i zielonego jabłka. W smaku cytrusowe i kwiatowe. Bardzo orzeżwiające. Idealne do owoców morza, grillowanych krewetek, ostrych zup i ryb. Dobrze komponuje się z kozimi serami i fetą. Serwować w temp. 12 st. C.
Szczep: 100% Cabernet Sauvignon
Region: Valle Central
Wino o głębokim rubinowym kolorze, z delikatnym owocowym aromatem z nutą słodkiej porzeczki, wanilii i toffi. Przyjemne i łatwe w degustacji z delikatnymi taninami, długi i przyjemny koniec. Idealne do białych i czerwonych mięs, steków, makaronów i serów. Serwować w temp. 18ºC.
Wino powstało w chilijskiej winiarni RUCAHUE, która produkuje wina od 40-stu lat. LARKI powstało z gron Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc z niewielkim dodatkiem Syrah. Wino pochodzi z apelacji ITATA VALLEY z płaskowyżu o nazwie Larqui, nosi oznaczenie ICONO, co zgodnie z chilijskimi przepisami winiarskimi oznacza wino najwyższej jakości. Grona zbierane są ręcznie do 12 kg skrzynek a po winifikacji dojrzewa w beczce z dębu francuskiego przez okres 12 do 24 miesięcy. Wino powstaje na obszarze relatywnie chłodnego klimatu,na glebach granitowo – kwarcowych, ma 14,8% alkoholu, co świadczy o wyjątkowej dojrzałości gron winnych. Należy je otworzyć przynajmniej 30 min. przed podaniem lub delikatnie zdekantować. W smaku ciemne owoce leśne ( jeżyna), wiśnie (likier wiśniowy), nuty gorzkiej czekolady i suszonych grzybów. Wino uhonorowane wieloma złotymi medalami na konkursach winiarskich. Doskonałe do poważnych dań mięsnych, a także jako towarzysz dobrego cygara. Zawiera 3,9 g/l cukru.
Leżakowane przez 9 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Bardzo owocowe, orzeźwiające z delikatną kwasowością. Doskonałe do grillowanego drobiu, lekkich dań z wieprzowiny, świeżych owoców morza i makaronów. Podawać w temperaturze 12-14 °C.
Winogrona pochodzą z limitowanej produkcji, której źródłem jest San Cayetano w Maule Valley. Charakterystyczne dziękii aromatom czarnych porzeczek i intensywności. Wino jest leżakowane przez 14 miesięcy w jednorocznej beczce z francuskiego dębu. Ten intensywny Cabernet Sauvignon pachnie czarnymi owocami, tytoniem, przyprawami i mięto. To bogate, eleganckie wino pasuje znakomicie do grilloowanego mięsa, pieczeni. Podawać w temperaturze 18-19 °C.