Cautiu Cava brut
Dojrzewanie: 14 miesięcy dojrzewania w butelce. Wino to wyprodukowano metodą klasyczną, zwaną też szampańską, z najlepszych białych gron. Długie dojrzewanie połączone z ponad stuletnim doświadczeniem wytwórcy i najwyższym kunsztem enologów dało znakomite efekty. Poziom relacji ceny do jakości w przypadku tego wina jest jednym z najlepszych w kategorii hiszpańskich win musujących. Połączenie gron Macabeo, Xarel.Lo i Parellada jest klasycznym dla Cavy połączeniem trzech różniących się od siebie niuansami smakowymi katalońskich gron. Wino to przez 14 miesięcy dojrzewało w butelce regularnie i delikatnie obracane na pulpicie dojrzewalniczym. Wino jasne i żywe. Nos, pomimo długiego dojrzewania na drożdżach, rześki i promieniujący, o miłych nutach cytrynowych. W ustach uwalnia wypielęgnowane, długie i bardzo delikatne perlenie. Nuty jabłka i grapefruita łączą się z delikatną nutą brzoskwiniową. Na finiszu lekko „granitowa” wytrawność.