Aromat niezwykle intensywny, z wyczuwalnym aromatem róży, truskawki i mandarynki. W smaki owocowe, orzeźwiające i długotrwałe. Idealne do białego mięsa, makaronów, przystawek i ryb.
Kolor jasno-rubinowy, na podniebieniu świeże i trwałe, z krągłą teksturą i długim finiszem. Aromat jagód, śliwek, malin i kwiatów z nutą przypraw. Wino średnio zbudowane, doskonałe do grillowanego mięsa, kiełbasy i makaronu. Podawać w temp. 14-15ºC.
Wino leżakowane 4 miesiące w dębowych beczkach. Kolor intensywnie fioletowy. Aromat pełen dojrzałych, czerwonych owoców z niuansami opiekania i nutą wanilii. Na podniebieniu okrągłe i mięsiste, ze zbalansowaną kwasowością. Średnio zbudowane wino z dobrze zintegrowanymi taninami. Podawać w temp. 14-16º C. Doskonałe do słonych przekąsek lub pite samo przed kominkiem.
Wino leżakowane 4 miesiące w dębowych beczkach. Kolor intensywnie fioletowy. Aromat pełen dojrzałych, czerwonych owoców z niuansami opiekania i nutą wanilii. Na podniebieniu okrągłe i mięsiste, ze zbalansowaną kwasowością. Średnio zbudowane wino z dobrze zintegrowanymi taninami. Podawać w temp. 14-16º C. Doskonałe do słonych przekąsek lub pite samo przed kominkiem.
Wytwarzane jest z winogron dojrzewających na słynnym hiszpańskim płaskowyżu Meseta, gdzie wino wytwarzano od stuleci. To świeże, aromatyczne i przyjemne białe wino zaskakuje nas subtelnym aromatem cytrusów i doskonale zrównoważoną kwasowością. Idealne wino, którym cieszyć się można każdego dnia pijąc je zarówno samo, jak i do szerokiej gamy posiłków. Podawać w temp. 12ºC.
Wytwarzane jest z winogron dojrzewających na słynnym hiszpańskim płaskowyżu Meseta, gdzie wino wytwarzano od stuleci. W tym delikatnym, doskonałym winie o posmaku owoców, subtelny aromat Tempranillo doskonale współgra z pełną charakteru strukturą gron Shiraz dając Państwu wino, którym cieszyć się można każdego dnia pijąc je zarówno samo, jak i do szerokiej gamy posiłków. Podawać w temp. 16ºC.
Kolekcja win Conde Pinel to najnowsza historia win z regionu Kastylia. Te wina zawierają w sobie nie tylko siłę, ale i wyjątkowy smak gron z tego regionu. Wina te godne są królów, ale cieszyć się może nimi każdy współczesny miłośnik wina. Wino Conde Pinel z gron Viura i Verdejo wabi nas barwą złota połączoną z refleksami jasnej zieleni. Grona te tworzą miłe połączenie „zielonej” odświeżającej kwasowości oraz subtelnej słodyczy dojrzałego ananasa i owoców cytrusowych, dając w efekcie znakomity smak.
Kolekcja win Conde Pinel to najnowsza historia win z regionu Kastylia. Te wina zawierają w sobie nie tylko siłę, ale i wyjątkowy smak gron z tego regionu. Wina te godne są królów, ale cieszyć się może nimi każdy współczesny miłośnik wina. Wino Conde Pinel z gron Tempranillo-Shiraz charakteryzują się intensywnymi aromatami dojrzałych dzikich jagód i znakomitą harmonią pomiędzy słodyczą dojrzałych gron, a kwasowością i delikatnym posmakiem alkoholu. Doskonale pasuje do pieczonej kaczki.
Jest nowoczesnym winem stworzonym na potrzeby nowej generacji konsumentów. Wino komponowane jest z miejscowych odmian Airen i Verdejo, przy użyciu najnowocześniejszych technologii winifikacyjnych, co pozwala uzyskać eleganckie, odświeżające i łagodne w smaku białe wino. Wino ma czysty, słomkowo - złoty kolor. Odznacza się czystym i świeżym owocowym aromatem z nutami brzoskwini i owoców cytrusowych. Wino ma dobrą strukturę, owocowość i nutę przyjemnej, świeżej kwasowości. Doskonałe do owoców morza, sałatek, kurczaków i potraw z dodatkiem curry. Znakomicie nadaje się do picia samodzielnie.
Jest nowoczesnym winem, stworzonym specjalnie na potrzeby nowej generacji konsumentów. Wino wytwarzane jest ze szczepu Tempranillo rosnącego w regionie Castilla, co w powiązaniu z najnowszą technologią winifikacji daje eleganckie i nowoczesne wino.
Wino wyprodukowane z wyselekcjonowanych szczepów Tempranillo pochodzących z najlepszych upraw. Wino leżakowane przez 6 miesięcy w dębowych beczkach. Wino niezwykle pełne z wyraźną nutą jagody, delikatnym posmakiem dębu, oraz czekolady i kawy. Bardzo ciekawe i złożone. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny, serów.
Wino o słomkowej barwie i intensywnym aromacie jasnych owoców z dodatkiem ziół. W ustach świeże, owocowe, z umiarkowaną kwasowością i mineralnym akcentem. Pasuje do dań z ryb i białego mięsa. Podawać schłodzone.
Wino ma czerwono rubinowy kolor i posiada aromaty owocowe, malin i czerwonych owoców. Obecne też są nuty wanilii i przypraw korzennych. To wino nie jest zbyt mocne, równowaga pomiędzy taninami a kwasowością jest dobrze wyważona. W finale wino prezentuje nuty malin, wanilii i drewna.
Kolor blado żółty ze złoto-zielonymi przebłyskami. Czarujący aromat pikantnego kwiatu cytryny i dojrzałych jabłek z nutą brzoskwini i przyjemnymi minerałami. Smak oferuje energetyczną kombinację owoców i minerałów. Finisz czysty, rześki z orzeźwiającą kwasowością.
Część wina dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu. Kolor jasnej, średnio intensywnej, rubinowej czerwieni. Zapach średnio intensywny, wiśni, truskawek i dojrzałych śliwek z nutą słodkich przypraw, takich jak cynamon i wanilia. W smaku półwytrawne, średnio zbudowane z przyjemną równowagą pomiędzy kwasowością i miękkimi taninami.
Dojrzewanie: 3 miesiące w dębie francuskim. Rubinowy kolor wina połączony jest z aromatami czerwonych wiśni, truskawek i dojrzałych śliwek, a także cynamonu i wanilii. Wino łagodnie wytrawne o przyjemnej równowadze między kwasowością a delikatnymi taninami. Doskonałe do potraw mięsnych w połączeniu z warzywami i makaronem.
15% wina dojrzewa 6 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Kolor głębokiej, ciemnej rubinowej czerwieni z fioletowym obrzeżem. Zapach intensywnie owocowy (wiśnie, czarne jagody z nutami dzikich ziół i palonego dębu). W smaku bogate i soczyste, dobrze skoncentrowane, z dobrą słodyczą i bardzo miękkimi taninami.
Wino dobrze zbudowane z aromatem czerwonych owoców i lukrecji. Na podniebieniu zrównoważone z nutami wiśni i truskawek. Pasuje ze wszystkimi rodzajami mięsa, stanowi dobre uzupełnienie do makaronu, przekąsek i serów. Podobnie jak wszystkie młode wina idealne do spożycia w ciągu roku. Należy przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Wino to zaskakuje atrakcyjnymi refleksami zieleni w kieliszku. W nosie odczuwamy aromaty cytrusów i jabłek. Delikatne a zarazem świeże wino, które czaruje nas równowagą pomiędzy nutami owoców a delikatną kwasowością. Najlepiej komponuje się z przystawkami, rybami i owocami morza.
To wino, powstałe w 100% z grona Tempranillo wabi nas barwą czerwieni owocu granatu. Intensywne aromaty truskawek i malin są głównym składnikiem owocowych nut i smaku tego wina. Okrągłe, delikatne wino z ładnym zakończeniem ( finiszem). Znakomicie komponuje się z białym mięsem, dzikim ptactwem i wieloma rodzajami serów.
Kolor błyszczący, ciemnoczerwony. W nosie bardzo intensywne nuty truskawek, wiśni i malin. Na podniebieniu bardzo przyjemna kwasowość, w połączeniu ze średnią budową. Jedwabiste, owocowe, świeże i ciepłe. Bardzo przyjemny finał. Wino na każdy dzień, pochodzące z jednego z najsławniejszych terenów winiarskich na świecie.
Jasno-złote, czyste i błyszczące, z delikatnymi refleksami zieleni. W nosie prezentuje bogate i intensywne aromaty owocowe. W ustach bardzo wyrównane, świeże i żywe, z lekkimi nutami kwasowymi, które są cudownie zintegrowane z delikatnym posmakiem owocowym. Wino z Rioja, idealne na codzień, idealne na gorące lato, idealne na towarzyskie spotkanie na tarasie.
Wino ma intensywny granatowo-czerwony kolor. Zapach bardzo jagodowy z dużą ilością czerwonych owoców. Wino ma bardzo dobrą strukturę, jest dobrze wyważone i pasjonujące. Jest to wino młode ale kompleksowe.
Wino ma intensywny granatowo-czerwony kolor. Zapach bardzo jagodowy z dużą ilością czerwonych owoców. Wino ma bardzo dobrą strukturę, jest dobrze wyważone i pasjonujące. Jest to wino młode ale kompleksowe.
Dojrzewanie: 12 miesięcy w dębowych beczkach. Wino ma rubinowo-czerwony kolor. Posiada eleganckie aromaty - waniliowy w połączeniu z dojrzałymi czerwonymi owocami i przyprawami korzennymi. Wino jest dobrze skomponowane i wyważone o długim finale. Typowe wino z Rioja.
Kolor przejrzysty, jasno wiśniowy. W nosie intensywne owoce połączone z aromatem pieczonego, z toffi i wanilią. Na podniebieniu pełne i aksamitne, dobrze zbalansowane. Podawać z czerwonym mięsem, pieczoną baraniną, dużą dziczyzną, gulaszem, fasolą.
Wino leżakowane przez 6 miesięcy w beczce z amerykańskiego dębu. Kolor głęboko rubinowy z delikatnym blaskiem fioletu. Aromat czerwonych owoców, czarnej porzeczki, malin, kawy i wanilii. Prawidłowa równowaga tanin, alkoholu i kwasowości. Dobrze zbudowane, z posmakiem przypraw, palonej kawy. Zalecane serwowanie w temp. 16-18st. C. Polecane do zimnych dań, ryżu, makaronów jak również pieczonych i grillowanych białych i ciemnych mięs.
Leżakuje minimum 12 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu i przynajmniej 6 miesięcy w butelkach. Aromat owoców takich jak: brzoskwinia, jabłko, banan. Suche i bardzo świeże na podniebieniu. Najlepiej podawać w temp. 7-8ºC. Doskonałe jako aperitif lub ze skorupiakami. Świetnie pasuje do warzyw.
Dojrzewanie:12 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu, 6 miesięcy w butelkach. Kolor harmonijny, zbliżony do czerwonych wiśni. W zapachu obecne są znakomite aromaty przypraw korzennych i prażonego drewna. Wino posiada smaki wanilii, jest też łagodne i aksamitne. W smaku jest dojrzałe i długo się utrzymuje. Posiada niezwykłą kombinację smaków owoców i dojrzewania w beczkach dębowych.
Leżakuje przez 16 miesięcy w 225 L beczkach z amerykańskiego dębu i 3 lata w butelkach. Głęboki czerwony kolor z pomarańczową obwódką ujawniającą wiek wina. Okrągłe i aksamitne na podniebieniu. W smaku nuty czerwonych jagód i niuanse wanilii z dębu. Delikatne taniny i dobra kwasowość. Pasuje do mięsa, dziczyzny, kaczki, pieczonej cielęciny lub baleronu. Serwować w temp. 16-18ºC.
Lśniący, rubinowo czerwony kolor z lekkim odcieniem ceglastym. Dojrzałe i eleganckie, jego bogata złożoność aromatów jest zmienna i subtelna. Niuanse palonego dębu i kokosa prowadzą do trzeciorzędnych aromatów skóry i wilgotnej ziemi oraz czerwonych jagód i rodzynków. Jedwabiste, okrągłe taniny i złożony posmak. Idealnie pasuje do pieczonej baraniny, dziczyzny lub czerwonego mięsa.
Dojrzewanie: 23 miesiące w beczkach z amerykańskiego dębu (10 miesięcy w nowych i 13 miesięcy w starych beczkach). Szczepy: Tempranillo, Mazuelo, Garnacha. Kolor owocowy, ciemnych wiśni. Wino posiada nuty czerwonych wiśni, śliwek, espresso jak również nieco orzechów. W smaku wino jest eleganckie a kwasowość bardzo dobrze wyważona z łagodnymi taninami. Wino jest doskonałe w połączeniu z serrano.
Dojrzewanie: 14 miesięcy dojrzewania w butelce. Wino to wyprodukowano metodą klasyczną, zwaną też szampańską, z najlepszych białych gron. Długie dojrzewanie połączone z ponad stuletnim doświadczeniem wytwórcy i najwyższym kunsztem enologów dało znakomite efekty. Poziom relacji ceny do jakości w przypadku tego wina jest jednym z najlepszych w kategorii hiszpańskich win musujących. Połączenie gron Macabeo, Xarel.Lo i Parellada jest klasycznym dla Cavy połączeniem trzech różniących się od siebie niuansami smakowymi katalońskich gron. Wino to przez 14 miesięcy dojrzewało w butelce regularnie i delikatnie obracane na pulpicie dojrzewalniczym. Wino jasne i żywe. Nos, pomimo długiego dojrzewania na drożdżach, rześki i promieniujący, o miłych nutach cytrynowych. W ustach uwalnia wypielęgnowane, długie i bardzo delikatne perlenie. Nuty jabłka i grapefruita łączą się z delikatną nutą brzoskwiniową. Na finiszu lekko „granitowa” wytrawność.
Dojrzewanie: 14 miesięcy dojrzewania w butelce. asz tajny typ wśród win typu Cava Rose. Wino, które przez 14 miesięcy dojrzewało w butelce kusi nasze oczy świetlistymi przebłyskami różowości. I nie denerwujcie się Państwo niepotrzebnie tym, że kolor tego wina powstającego z autochtonicznego grona Trepat używanego wyłączenie do produkcji win typu Cava Rose jest tak intensywny. Tym agresywnym efektom kolorystycznym towarzyszą delikatne niuanse smakowe, które wzmacniają jeszcze bardziej efekt przyjemnego zaskoczenia. Znakomite, długotrwałe perlenie. Szlachetna owocowość łączy się z delikatną nutą słodyczy, która jednak nie dominuje tego wina. Wino świeże, lekkie i pobudzające.
Półsłodkie wino o pięknym rubinowym kolorze. Charakter tego wina jest świeży i owocowy z mocną strukturą i długim finiszem. Aromat przyjemnie owocowy z nutą jagód. Doskonałe do czerwonego mięsa, makaronu i sera. Podawać w temp. 16-18ºC.
Kolor blado-żółty z jasnym odcieniem zieleni. To półsłodkie wino ma mocną strukturę i elegancki finisz. Aromat dominują cytrusy oraz dojrzałe, białe owoce. Doskonałe do białego mięsa i ryb. Podawać w temp. 6-8ºC.
Półsłodkie wino o pięknym, wiśniowym kolorze. Charakter tego wina jest miękki i pełny. Smak dominuje śliwka, soczysta wiśnia i owoce. Bukiet jest mocny, pikantny, zdominowany przez czerwone owoce. Doskonałe do grillowanych i pieczonych mięs, ryżu i ostrych serów. Podawać w temp. 16-18ºC.
Kolor bladożółty, ze złoto zielonymi przebłyskami. Uroczy aromat kwiatów cytryny, dojrzałych jabłek, nuty brzoskwiń i przyjemnych minerałów. Na podniebieniu energetyczna kombinacja owoców i minerałów. Wykończenie czyste, rześkie z orzeźwiającą kwasowością.
Szczepy: 50% Monastrell, 30 % Garnacha Tintorera, 20 % Tempranillo
Wino leżkowane w 300 litrowych, beczkach z amerykańskiego dębu, następnie przez 9-12 miesięcy w butelce. Aromat pełny, z dominujacą nutą wiśniową, wyczuwalne także maliny, śliwki oraz wanilia. Bogate i delikatne w smaku, z fanastycznym głębokim i długim finiszem. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny oraz grillowanymi rybami. Najlepsze w temp. 16-18 °C.
LZ Bodega Lanzaga, Telmo Rodriguez
D.O.Ca Rioja, Alavesa
Szczepy: Tempranillo, Graciano, Garnacha
Wyprodukowane z własnych winogron, certyfikowanych jako BIO, ręcznie zbieranych. Aromat niezwykle elegancki, z dominującą nutą czerwonych owoców oraz delikatnym kwiatowym i ziołowym zapachem. Piękny purpurowy kolor, w smaku pełne śliwek i wiśni oraz delikatnych tanin. Doskonałe do pieczonego indyka, mięsnych makaronów, jagnięciny oraz nadziewanego bakłażana. Podawać w temp. 15 ºC.
Corriente Bodega Lanzaga, Telmo Rodriguez
D.O.Ca Rioja, Alavesa
Szczepy: Tempranillo, Graciano, Garnacha
Telmo Rodriguez słynie z produkcji win wyłącznie z rodzimych odmian, celem odzyskania zapomnianych winnic, jak również dla kultywowania tradycji i dziedzictwa. Wino o dość rustykalnym charakterze, wyraziste, ze wspaniałymi aromatami czerwonych owoców, pieprzu i kremowej kawy. Na podniebieniu lekkie, przyjemne z dość długim finiszem.
Leżakowane 12 miesięcy w dębowej beczce.
Doskonałe do dziczyzny, pieczonej wieprzowiny, steków oraz dań mięsnych z ryżem.
Niezwykle świeże, o dobrej strukturze z intensywnym aromatem cytrusowym, limonki i tropikalną nutą. Długi i intensywny finisz. Znakomite do grillowanego łososia, drobiu, dań z ryżem, świeżymi sałatkami i jako aperitif. Serwować w temp. 6-8 °C.
Charakteryzuje się żywym i głębokim kolorem czarnej porzeczki. Aromat truskawek, malin i szałwi. W smaku pełne, owocowe, z wyrazistym posmakiem śliwek, czarnego pieprzu i ziół. Niezwykle krągłe. Doskonałe z grillowanymi, pieczonymi lub smażonymi potrawami z czerwonego mięsa, daniami z ryżu i łagodnymi serami.
Do Valencia
Szczep: Moscatel
Delikatne frizzante dedykowane konsumentom poszukującym lekkiego wina, towarzysza do zabawy.
Jasny, cytrynowo-złoty kolor z delikatną perłą. W zapachu czyste, przepełnione owocami i kwiatowymi nutami, przypominającymi skórkę mandarynki, wiciokrzew i słodki kwiat pomarańczy. W smaku słodka soczystość, jednocześnie niezwykle orzeźwiające dzięki bąbelkom i harmonijnej równowadze. Doskonale jako aperitif, do deserów, sałatek i owoców.
Powstaje z winogron pochodzacych z 30 letnich krzaków. Kolor niezwykle intensywny, purpurowy. W zapachu dominują truskawki, jagody, z nutą czekolady. W smaku pełne, dobrze zbudowane i kragłe. Wspaniałe do wołowiny, jagnięciny, cielęciny, drobiu oraz serów.
Część wina dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu. Kolor jasnej, średnio intensywnej, rubinowej czerwieni. Zapach średnio intensywny, wiśni, truskawek i dojrzałych śliwek z nutą słodkich przypraw, takich jak cynamon i wanilia. W smaku półwytrawne, średnio zbudowane z przyjemną równowagą pomiędzy kwasowością i miękkimi taninami.
Półwytrawne wino stworzone z gron Viura, Chardonnay i Viogner. Czaruje aromatami ananasa, bananów i grapefruita, z odmianą wanilii. W smaku pelne, nieco korzenne z odrobiną owoców i miodu. Idealne do potraw łączących sery, warzywa i makarony. Ładnie komponuje się też z tłustymi rybami. Podawac w temp. 10-12 st. C.
Intensywny wiśniowy kolor z fioletowymi refleksami. Żywe, bogate aromaty i smaki doskonale dojrzałych małych jagód i rodzynek oraz subtelna nuta dębu. Na podniebieniu delikatne, słodkie i bardzo gładkie z dobrze zintegrowanymi dojrzałymi soczystymi taninami oraz trwałym i jedwabistym finiszem. Doskonale zrówważone. Wspaniałe jako aperitifem lub do dań z grilla, pieczonych i smażonych, grillowanych czerwonych mięs, dań z ryżu i makaronów, wędlin solonych (jamón, chorizo, itp.) oraz wędzonych lub pleśniowych serów.
Wino starzone przez 14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Ręczny zbiór winogron. Barwa szkarłatna z ceglastymi odcieniami, Aromaty dojrzałych, czarnych owoców, śliwek, wanilii, cynamonu, goździków i kokosu oraz lekkimi nutami rozmarynu. W smaku pełne, z mocnymi taninami, niezwykle długie o jedwabnym i głębokim finiszu. Zróżnicowane z nutą bardzo dojrzałej śliwki od Garnacha Tintorera i słodyczą Monastrell. Doskonałe do tapas, risotto, dań z ryżu, pieczeni, grillowanego czerwonego mięsa, wędlin i dojrzewających serów.
Macabeo i Parellada od winnicy Piqueras uprawiane są na terenach górskich na wysokości 350-600 m n.p.m.. Winogrona zbierane są ręcznie w połowie sierpnia, zaczynając od winogron Macabeo, kontynuując z Xarel-lo i kończąc na Parelladzie na początku paździrnika. Fermentacja alkoholowa odbywa się w izotermicznych zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze 16°C w celu zachowania pierwotnych aromatów. Naturalny dwutlenek węgla pozyskiwany jest poprzez wtórną fermentację na drożdżach izolowanych w zbiornikach izobarycznych i izotermicznych metodą Charmat. Temperatura musu to 13°C – 17°C, a fermentacja wtórna trwa 21 dni. Aromat owocowy, świeży, kwiatowy z lekką nutą anyżu. Delikatnie i trwale musujące. Idealny towarzysz do posiłków, aperitifów. Znakomity do grillowanego łososia, kurczaka, dań z ryżu czy letmich sałatek. Doskonałe schłodzone w temp. 6-8 °C.